Veel gestelde vragen

 

Producten en ingrediënten

--

Zijn de Sheado producten 100% natuurlijk? Nee. De producten zijn niet 100% natuurlijk. We proberen ze wel zo natuurlijk mogelijk te maken. Dat betekent dat wij eerder kiezen voor ingrediënten uit de natuur zoals sheabutter en honing dan voor chemische bestandsdelen als minerale olie en synthetische kleurmiddelen. Er zijn echter wel bestandsdelen als conserveermiddelen nodig om de stabiliteit en veiligheid van de producten te garanderen. Deze zijn zorgvuldig uitgekozen en op veiligheid getest en zijn zo mild mogelijk. Lees hier meer over onze ingrediënten.

Zijn de Sheado producten getest?  Ja. De producten zijn getest op stabiliteit en veiligheid. De producten zijn niet getest op dieren!

Hoe lang zijn de producten houdbaar? Op de verpakking staat altijd een houdbaarheidsdatum vermeld.

Zijn de producten geschikt voor kinderen? De producten zijn gericht op volwassen, maar kunnen onder bepaalde voorwaarden gebruikt worden voor kinderen. Doe wel altijd eerst een goede allergietest. Informeer over de allergietest bij uw huisarts of dermatoloog. 

0-1 jaar: geen van de producten

1 jaar - 5 jaar: U kunt de Honey Love Hairmilk, Whipped Sheabutter, Tropical Juice en de Liquid Gold Hairbutter gebruiken. De Green tea & Chamomile Shampoo en de Sheabutter & Raspberries Deep Conditioner dient u wel aan te lengen met water omdat deze producten essentiele olien bevatten. (1 deel product + 3 delen water, dus als u 1 eetlepel product gebruikt, voeg 3 eetlepels water bij. Doe dit in een apart bakje)

5 jaar en ouder: Alle producten kunnen veilig worden gebruikt zonder aan te lengen.

Zijn de producten geparfumeerd? Voor zover mogelijk zijn de producten niet geparfumeerd en ruiken ze naar de samengestelde ingrediënten. Omdat wij gebruikmaken van rauwe en natuurlijke ingrediënten, die niet altijd even lekker geuren, hebben we aan sommige producten een milde parfum toegevoegd. Dit is het geval voor de Strawberry Chocolate Protein Fix, Honey Love Hairmilk, Tropical Juice en Whipped Sheabutter.

Zijn Peg 8-Dimethicone en Peg 8- Raspberriate siliconen? Nee, de Peg 8-Dimethicone en Peg 8-Raspberriate (de 2 vormen een combinatie-ingredient) in onze Honey Love Hairmilk en Sheabutter & Raspberries Deep Conditioner zijn geen siliconen. Je zou denken dat het om de silicoon Dimethicone gaat, maar dat is niet het geval. Dit combinatie-ingredient is de benaming voor het 'silicoonachtige materiaal' dat wordt onttrokken uit Frambozen olie. Uniek! Het heeft een conditioning en detangling effect en zorgt op geen enkele wijze voor build up zoals normale siliconen dat wel doen. Ook is het gewoon oplosbaar in water. 

Waarom staat er dan wel Dimethicone in de naam? Vergelijk het met zouten die voorkomen in de natuur maar Sodium Chloride heten en bijvoorbeeld essentiele olien die bestandsdelen als Benzyl Benzoate bevatten. Al deze ingredienten klinken beslist niet natuurlijk maar zijn dat wel. Daar komt nog bij dat zowel natuurlijke als  synthetische ingredienten volgens Europese maatstaven in INCI moeten worden geschreven.  

Help mijn product ziet er anders uit en ruikt anders. Hoe komt dat? Omdat het om natuurlijke producten gaat waarbij de natuurlijke ingrediënten ook grotendeels met de hand worden gewonnen en bewerkt kunnen de batches verschillen van kleur, geur en consistentie. Zo kan onze Green tea & Chamomile Shampoo soms donkerder van kleur zijn, de Whipped Sheabutter soms smeuïger en de (leave in) conditioners & moisturizers soms dikker of dunner qua consistentie. 

Zijn uw producten geschikt voor veganisten? Niet alle producten, in verband met de biologische honing in de Green tea & Chamomile Shampoo, Sheabutter & Raspberries Deep Conditioner en Honey Love Hairmilk. De rest van de producten zijn wel geschikt voor veganisten.

Help het pompje werkt niet! Dit krijgen we wel eens te horen. Natuurlijk kan het een keer stuk zijn, maar soms staat het pompje gewoon op vacuüm. Wat doe je?

  • Draai het pompje los van de fles
  • Spoel af met warm water onder de kraan
  • Houd de pomp zodanig dat het buisje in de waterstraal zit
  • Draai en druk aan het bovenste (witte) stukje in de richting van 'open'. Blijf draaien en drukken, draaien en drukken.
  • Het duurt enkele seconden voordat het pompje ingedrukt blijft (dus open gaat). Dat betekent dat alle lucht eruit is.
  • Droog het pompje af voordat je het weer in de fles doet (zorg er wel voor dat er geen water in het buisje zit)
  • Werkt het toch niet? Dan sturen we met alle liefde een nieuwe pomp op.

--

Betaalmethoden

Kan ik veilig betalen via www.sheado.nlJa. Betalen via IDEAL is veilig. Door voor IDEAL te kiezen betaalt u via internetbankieren. Dat is uw eigen vertrouwde omgeving bij uw bank. U kunt het bedrag ook zelf naar Sheado overmaken.

Kan ik met mijn creditcard betalen? Ja.

Hoe zit het met de BTW? Alle prijzen op de website zijn inclusief 21% BTW (voor boeken 6% BTW). De BTW wordt op de bon apart vermeld, maar er wordt niet apart BTW berekend, dat zit al in de prijs.

-- 

Verzending

Wat zijn de verzendkosten? Pakketpost is 6,75 inclusief 21% BTW. Boeken, kussenslopen en haarkapjes worden per brievenbuspost opgestuurd. Kosten vanaf 2 euro (tenzij u pakketpost selecteert)

Ik heb betaald. Wanneer ontvang ik mijn producten? Zodra het openstaande bedrag op onze rekening is bijgeschreven, maken wij de producten klaar voor verzending. Producten worden binnen 2 werkdagen opgestuurd.

Welk bedrijf gebruikt u om de producten te verzenden? Sheado maakt op dit moment gebruik van PostNL. Standaard bieden zij de pakketbezorging als volgt aan:

1e pakketbezorging

2e pakketbezorging

 

dinsdag

woensdag

woensdag

donderdag

donderdag

vrijdag

vrijdag

zaterdag

zaterdag

maandag

Wanneer PostNL een pakket niet bij u kan afleveren bieden zij het standaard aan bij uw buren. Lukt het ook niet bij uw buren, dan ontvangt u een bericht van de chauffeur. Op dit bericht staat een 'niet-thuis-code'. Met deze code kunt u op de website https://mijnpakket.postnl.nl/inbox een keuze maken voor een tweede pakketbezorging.

Indien u bij de tweede pakketbezorging niet thuis bent of als u heeft gekozen om uw zending op te halen bij een postkantoor van PostNL, kunt u met het bericht van de chauffeur en uw legitimatiebewijs het pakket afhalen. U heeft hiervoor drie weken de tijd. Daarna gaat de zending retour naar Sheado. De kosten als gevolg van het niet afhalen van uw pakket komen voor uw rekening.

Kan ik mijn producten afhalen bij Sheado? Bezoek onze Brandstore aan de Javastraat 112 in Den Haag. Openingstijden dinsdag tot en met zaterdag van 10.00-18.00 uur.

Stuurt u ook naar het buitenland?
Op dit moment versturen we bestellingen naar Duitsland, Belgie, Luxemburg en Suriname. U kunt bij uw bestelling 1 van deze landen selecteren. Staat uw land er niet tussen? Stuur ons een email naar [email protected] of probeer via onze verkooppunten in het buitenland. Let op: we zijn niet verantwoordelijk voor eventuele douane en invoerkosten in uw land. Deze zijn voor uw eigen rekening.