Waarom je haar breekt

Je ziet je kam steeds meer haartjes verzamelen. Bij de minste aanraking komt er een bosje mee in je handen. Je raakt ten einde raad want je ziet je haar steeds verder achteruit gaan! Herkenbaar?

Haarbreuk of haaruitval?

Er is een groot verschil tussen haarbreuk en haaruitval. Haren van verschillende lengtes, vaak droog en stroevig aanvoelend wijzen op haarbreuk. Bij haaruitval zie je meestal een wit puntje aan het einde. Haaruitval hoort bij een normale haargroeicyclus. Men verliest ongeveer 25 tot 100 haren per dag. Bij extreme haaruitval zie je het haar dunner worden. Het is belangrijk om te achterhalen of je nu aan haarbreuk of aan haaruitval lijdt om de juiste behandeling te krijgen.
-- 

Droog haar breekt

Kroeshaar en krullend haar zijn heel gevoelig voor haarbreuk. Deze haartypen zijn droger van nature en hebben daardoor veel zorg nodig. De natuurlijke olien, sebum, kunnen zoals bij steil haar minder goed de haarpunten bereiken om de haartjes soepel te houden. En het is een regel dat droog haar breekt. Geen uitzonderingen. Om te voorkomen dat je haar gaat breken is het belangrijk om het goed te hydrateren. Dat doe je met een moisturizer en diepe conditioning treatments bestaande uit water, vochtinbrengende ingredienten en olien. De weersomstandigheden, je dagelijkse bezigheden (zwemmen, sporten) en je omgeving kunnen allemaal effect hebben op jouw haar. Let er dus op dat je regelmatig hydrateert, zoals je ook regelmatig een glaasje water drinkt om de dorst te lessen. Handig is de 50 ML versie van de Honey Love Hairmilk of de Tropical Juice Detangler & Scalp Stimulator die je makkelijk in je tas kunt meenemen.
-- 

Overbelasting

Laat die stijltang zitten! We willen allemaal wel eens wat anders met ons haar. Maar moet dit ten koste van ons haar? Het regelmatig tangen van het haar kan tot verzwakking leiden. Alles wat je met je haar doet betekent een zekere mate van proteine verlies. Klein of groot. Hoe meer proteine je verliest hoe zwakker je haar wordt. Hoe aggresiever datgene wat je doet hoe meer proteine je haar kan verliezen. En het is een regel dat zwak haar breekt, geen uitzonderingen. Wie de stijltang overuren laat draaien en teveel 'chemical treatments' (zoals een simpel kleurtje) doet, merkt dat meteen aan het haar. Het voelt aan als een bosje stro, gespleten punten vieren hoogtij en de krulstructuur verandert. Jouw haar is niet meer hetzelfde. Vaak genoeg is de kwaliteit van het haar zodanig achteruit gegaan dat knippen de enige optie is.
-- 

Teveel of te weinig proteine?

Haar bestaat van nature uit proteine, ook bekend als eiwitten. Jouw haar heeft dus proteine nodig om goed te kunnen groeien. Letterlijk, want wie proteine mist in zijn of haar voedingspatroon merkt dat ook aan het haar. Je wilt niet alleen dat je haar groeit, maar ook dat het 'sterk' groeit uit het haarzakje. Daarom is een gezond dieet, met proteinen, belangrijk. Zorg ook voor een goede protein/moisture balans in het haar. Doe je niet al teveel gekke dingen met je haar is het aan te raden om 1 keer per maand een protein treatment te doen.

Welke proteinen kies je dan? Proteinen afkomstig van dieren kunnen voor ophoping zorgen op je haar. Je haar zal daardoor juist 'hard' en stroevig aanvoelen. Die ophoping kan er dan weer voor zorgen dat je haar gaat breken. Kies dus voor plantproteinen zoals die in de Strawberry Chocolate Protein Fix. Ben je trouwens een gepassioneerde gebruiker van de stijltang of doe je wel eens een kleurtje in je haar? Gebruik deze treatment dan elke week. 

--
In een ander stuk meer over hoe je om moet gaan met haarbreuk. Heb je last van haarbreuk? Bel de Sheado Natural Hair Spa & Salon voor advies, een behandeling of een consultatie op 070-2203870. We zijn open van maandag tot en met zaterdag van 10.00-18/00 uur. Of kom langs aan de Javastraat 112 in Den Haag.

Reacties

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.