Verslag Natural Hair 101 Christmas Edition

Hoi allemaal,

Op zondag 22 december ’13 was ik aanwezig bij de Natural Hair 101 van SheaDo. Omdat december een feestelijke maand is was dit de Christmas edition en vond plaats in de brandstore te Den Haag. Natural Hair 101 is een workshop georganiseerd voor hen met kroes/krullend haar die optimale zorg aan hun haar willen bieden.

Deze workshop is een idee van eigenaresse Dominique Chantal Snip en wordt tevens door verzorgd. Zij deelde onder andere haar kennis voor optimale haarverzorging, verzorgingsproducten en daarnaast kregen wij ook praktische tips voor het opbouwen van een haar routine. Dit was echter niet alles hoor. Wil jij weten hoe ik deze workshop heb ervaren en wat mij is bij gebleven?.

drankjes en hapjes stonden klaar

drankjes en hapjes stonden klaar.
-- 

Door slecht geregeld openbaar vervoer in het dorp waar ik woon zou ik 30 minuten later aankomen. Ik had er geen zin meer in, na contact met SheaDo te hebben opgenomen besloot ik toch maar te gaan. Gelukkig maar, ik zou veel belangrijke en leuke informatie hebben gemist…. Bij binnenkomst zag ik dat er middelen voor het maken van aantekeningen onder de aanwezigen werd gedeeld. Ik was bij toeval gewoon op tijd!! Mijn jas werd keurig aangenomen en onder genot van een kopje thee kon ik op adem komen. Vijf minuten later kon de workshop beginnen!

-- 

De workshop bestond uit 4 hoofdstukken. Hoofdstuk 1 Een positieve Mindset. In dit hoofdstuk benadrukte Dominique hoe belangrijk het is positief over jezelf en met name je haar te denken en te praten. Dit zou je haargroei en welzijn op gezonde wijze stimuleren. Ik geloof dat een positieve mindset inderdaad van invloed kan zijn. Zoals stress bijvoorbeeld verantwoord kan zijn voor haaruitval zou een positieve wijze van denken de haar groei juist stimuleren. Ook de fases van haargroei besproken kwamen aan bod. Heel interessant.

-- 

In hoofdstuk 2 werd informatie over verschillende soorten haar producten en ingrediënten meegegeven. Producten die niemand met natuurlijke krullen of kroeshaar zou mogen ontbreken. De verschillende soorten shampoos, conditioners, moisturizers, oliën en de werking ervan. Dit hoofdstuk vond ik met name zeer interessant. Wellicht zal de informatie die ik mee kreeg mij helpen bij het afkicken van mijn Product junky gedrag… Ik kwam tot een conclusie die ik al maanden besef. Ik schaf producten aan die niet allemaal de juiste ingrediënten voor mijn haar en hoofdhuid bevatten. Dat had ik allang door maar ik deed het toch junky..! Deed, omdat ik voorlopig niets wil en hoef aan te schaffen. Hier vertel ik meer over in een ander geschikte artikel. Tevens werd er in dit hoofdstuk ook tips voor het opbouwen van een eigen haar routine meegegeven. Lekker handig!

-- 

In hoofdstuk 3 werd het nodige over haaruitval verteld. De erfelijke en niet erfelijke vormen. Hier deelden de aanwezigen verhalen en ervaringen met elkaar over bijvoorbeeld vitamines en middelen tegen haaruitval. Dominique gaf nadrukkelijk aan dat het wel belangrijk is contact met specialisten zoals de huisarts/ dermatoloog op te nemen voordat jezelf aan allerlei middelen begint. Dit vond ik zelf een goede en belangrijke opmerking. Het valt me tegenwoordig op dat men vaak geneigd is om zelf “doktertje” te spelen.

Medewerkster van Sheado demonstreert een stoere haarlook

Medewerkster van Sheado demonstreert een stoere haarlook

-- 

In het laatste hoofdstuk 4, kregen wij informatie over voedsel! Hé ik wist dat voedsel belangrijk was voor een gezond uiterlijk en haargroei maar ik heb echt verrassende informatie meegekregen. Eén van de dames gaf aan dat Smoothies maken de perfecte oplossing is als je bepaalde fruit- of groentensoorten niet lust. Hier ben ik enige tijd geleden mee gestart. Wil je weten waarom? Lees dan mijn artikel over beautyfood.Ook kregen wij een demonstratie te zien van een stoere haarlook gecreëerd met nephaar, heel mooi.

-- 

Veel informatie die Dominique verstrekte was mij al bekend, hierdoor kreeg ik meer een bevestiging en zeker ook meer zelfvertrouwen voor de zorg van mijn haar. Maar ik heb ook heel wat nieuwe dingen geleerd. Zo heb ik bijvoorbeeld geleerd hoe beschadigd haar door veelvuldig hitte gebruik er uit komt te zien. Hoe belangrijk vitamines en gezond eten voor ons gezondheid en uiterlijk is. Nooit geweten watvoor gevolgen bepaalde voedingsstoffen tekort kunnen hebben. Ik beken dan meteen dat ik een slechte eter ben… En dat ik hier al jaren aan werk. Het wordt tijd deze stappen door te zetten en daadwerkelijk vol te houden!!

Ik kreeg een haartype analyse. Het is 4B

Ik kreeg een haartype analyse van Dominique Chantal Snip. Het is 4B

-- 

Als Natural Hair “nieuw komer” was deze workshop voor mij zeer nuttig! Zo kreeg ik een haartype analyse van Dominique ik heb haartype 4B. Doordat ik dit nu weet, kan ik mijn haar gepaste zorg bieden. Af en toe gebruik ik haarvet in mijn haar, maar Dominique benadrukte dat ik het beste een moisturizer kan gebruiken. Ik wist dat mijn haarpunten niet helemaal gezond zijn. Ook dit werd door Dominique bevestigd. Deze worden dus afgeknipt.

Deze producten heb ik mezelf cadeau gedaan.

Deze producten heb ik mezelf cadeau gedaan.

-- 

Omdat dit de Christmas Edition was kreeg een ieder korting op aankopen, dus waarom niet meteen doen? Naast  het lekkere eten en bedankje die wij kregen heb ik mezelf op wat producten van het merk SheaDo getrakteerd.  En het boek Crown of Glory stond sinds de zomer op mijn verlanglijst! Ik zou een ieder die geen raad met zijn/haar kroes- krullend haar weet of simpelweg een beetje onzeker is over de verzorging ervan, aanraden om deze workshop bij te wonen. Dit is geen reclame maar oprecht vanuit mijn hart en de positieve ervaringen die ik er heb opgedaan. En ja ik vond het mijn kaartje van €25,00 wel waard! De aangeschafte producten moet ik nog uitproberen en ik zal vast wel laten weten wat ik van ze vind.

-- 

Geniet nog maar even van onderstaande foto’s! Heb jij al enige ervaring met het merk of de signature treatments van SheaDo?

Het eten was heerlijk! Pindasoep en Javaanse bamie

naturalhair 101 sheado

Het eindresultaat van de demonstratie

Iedereen kreeg een super lief bedankje verpakt in een schattig goudkleurig doosje

Iedereen kreeg een super lief bedankje verpakt in een schattig goudkleurig doosje.In het potje zit haarboter. Gwendelien kun je vinden op http://haircrush.nl/?p=386

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.