Tips voor je natural hair journey

In je Natural hair Journey is het handig om een 'dagboek' bij te houden zodat je de vooruitgang in je haar kunt zien. Mochten er zaken fout gaan weet je ook precies wat je zou moeten veranderen. Ik heb het sinds mijn Big Chop in 2004 gedaan (dat heeft uiteindelijk geresulteerd in mijn oude blog en Crown of Glory, mijn boek). Zelf ook een soort van 'dagboek' bijhouden? Hier wat tips:

Wees enthousiast

Wees enthousiast over je haar en leer het kennen. Ontdek wat je haartype is. Geen idee? Stuur mij je foto en dan help ik je wel. Of vraag ernaar tijdens mijn workshops.

-- 

My hair loves.....

Ontdek welke producten en ingrediënten je haar lekker vindt. Ik kwam er al vrij vroeg achter dat mijn haar sheabutter heel lekker vindt. En dan met name producten waarin sheabutter was verwerkt. Reageert je haar negatief op bepaalde producten na het een maand te hebben uitgeprobeerd. Drop it and move on.

-- 

Hair routine

Ontwikkel een routine en houd je eraan. Pas je routine aan als je levensstijl verandert. Ik ontdekte dat door sporten ik mijn haar vaker moest wassen, terwijl ik het voorheen misschien 1-2 keer per maand waste. Plan de momenten: wasbeurten, deep conditioning behandelingen, hot oil treatments, moisture treatments, knipbeurten etc.

-- 

Picture perfect

Maak foto's, zo zie je de vooruitgang. Haar groeit gemiddeld 1 cm per maand. Maak before and after foto's. Zo zie je elk jaar hoe je haar is gegroeid (of niet is gegroeid door verkeerde methoden)
-- 

Workshops

Bezoek workshops, ontmoet andere naturals. Zo hou je de fun erin. Laat je inspireren. Lees ook veel (blogs, boeken etc)

-- 

Stel vragen

Stel vragen aan experts. Je kunt me altijd mailen of bellen tijdens de openingstijden met je vragen.

-- 

Liefs, Dominique Snip

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.