Tips om je haar veilig te steilen

Afwisseling met je kroeshaar en krullen of gewoon snel van je pluizig haar af willen? Dan kun je ervoor kiezen om je haar te steilen. Helaas is elke hittebehandeling voor kroeshaar en krullen niet zonder risico. Hier vijf tips om je haar veilig te steilen!


krullen

Voorbehandelen met kokosolie
Gebruik kokosolie. De moleculaire structuur van kokosolie is zodanig dat het in staat is om de haarschacht binnen te dringen en om proteïneverlies en verlies aan hydratatie, door bijvoorbeeld hittebehandelingen, te verminderen. Je weet dat ons haar van nature uit proteïne bestaat. Door hittebehandelingen zoals tangen en föhnen kan ons haar proteïne verliezen en zwakker worden. Ook kan het poreuzer worden en gespleten punten ontwikkelen. Gebruik kokosolie voor of na je shampoobeurt. Laat het een uurtje in het haar zitten voor het uitspoelen.

-- 

Bescherm je haar
Het beste kan je je haar laten steilen bij de kapper. Een goede kapper zal een ‘heat protectant’ in je haar doen om je haar te beschermen. Ga je zelf aan de slag? Gebruik een product met siliconen om je haar te beschermen tegen mogelijke schade. Zo zorg je ervoor dat je krullen gezond blijven. Helaas zijn de meeste siliconen alleen te verwijderen met een shampoo die sulfaten bevat. Sulfaten zijn heel hard voor kroeshaar en krullen, vooral omdat deze haartypen van nature al droger zijn.

-- 

Niet te heet
Het is verstandig om de tang of föhn niet op de heetste stand te gebruiken. Haar kan al verbranden bij temperaturen boven de 180 graden. Door overdadige hitte kan de haarschacht beschadigd raken waardoor het binnenste gedeelte van ons haar bloot komt te liggen en niet meer beschermd wordt. Je haar wordt broos en breekbaar. Zonde van je mooie krullen! Gebruik ook een tang of föhn van goede kwaliteit. De 100% keramische varianten staan doorgaans goed aangeschreven.
-- 

Verdeel je haar
Zorg ervoor dat je haar niet nat is en dat het 80 tot 90% droog is. Kam het ook goed uit. Het is beter om je haar te verdelen bij het steilen. Hoe kleiner het deel, hoe makkelijker het steilen gaat. Zo zorg je ervoor dat je niet te vaak met de tang over dat ene deel hoeft te gaan om het goed steil te krijgen.

-- 

Niet te vaak
Stel je haar niet te vaak bloot aan hitte. Je kunt het nog zo goed beschermen, teveel hitte is niet aan te raden. Er zijn zoveel kapsels die jij kunt maken met je kroeshaar en krullen. Wissel dus af met kapsels waarbij er geen hitte nodig is. Vooral als jij je krullen mooi en gezond wil houden. Het beste is om zo lang mogelijk van je steile haar te genieten. Zorg er dus voor dat het niet nat wordt en slaap op een satijnen kussensloop.

-- 

Door Dominique Snip (www.sheado.nl) voor Beauty.NL

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.