Review: Strawberry Chocolate Protein Fix

Via Intagram liet ik weten aanwezig te zijn geweest bij de product launch van Sheado op 12 oktober 2013, waarbij er twee nieuwe producten aan het bestaande assortiment werden toegevoegd: de Strawberry Chocolate Protein Fix en de Tropical Juice Detangler & Scalp Stimulator.

Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix

Van: www.macblogster.nl
Omdat de Strawberry Chocolate Protein Fix zo’n indruk op mij heeft gemaakt, verdient deze deep conditioner een aparte review, los van de overige producten uit het Sheado assortiment.

-- 

NATURAL HAIR JOURNEY

Toen Dominique Snip, eigenaresse van Sheado, in 2009 nog regelmatig actief was op haar blog sheabutter.punt.nl, was ik één van haar vaste bezoekers. Op haar blog vertelde zij over haar natural hair journey en reviewde zij regelmatig black hair producnten. Toen ik vernam dat zij vorig jaar haar eigen haarverzorgingslijn op de markt bracht, was ik enthousiast. Echter omdat ik de bedragen van de producten aan de hoge kant vond, heb ik nooit iets besteld.

-- 

EERSTE KENNISMAKING SHEADO

Ik was het zat om opnieuw veel geld neer te tellen voor haarverzorgingsproducten waarvan ik niet zeker wist of ze überhaupt iets voor mijn haar zouden hebben. Daarnaast wilde ik de Sheado producten eerst in levenden lijve testen op een haarlok, voordat ik tot een aankoop zou overgaan. Omdat Sheado voornamelijk online wordt verkocht, heb ik de Sheado producten dus nooit in mijn handen gehad, getest of geroken, tot op 12 oktober 2013.

-- 

Tijdens van de product lancering maakte ik kennis met het merk Sheado en kreeg ik de gelegenheid om een groot aantal producten uit het assortiment te testen, waaronder het geweldige Strawberry Chocolate Protein Fix.

Sheado
 

Tijdens de Sheado product launch

-- 

FREAKIN’ GE-WEL-DIG!

Dit product vind ik geweldig, geweldig, GEWELDIG! De prijs is pittig €24,95 (250 ml), maar mijn laatste centen zou ik zelfs aan deze deep conditioner uitgeven, wat zwak haar een proteïne boost geeft. Zoals ik eerder liet weten, heb ik droog haar vanwege het verven. Deze conditioner, bestaande uit een mix van plantaardige proteinen uit tarwe, soja en maïs, herstelt het vochtvasthoudend vermogen van het haar. Daarnaast beschermen en versterken de toegevoegde Cacaoboter, Aardbei extract, Pro Vitamine B en Vitamine E het ook nog eens. Het gevolg: zacht en gevoed haar, met een zeer goede kruldefinitie!

Strawberry Chocolate Protein Fix
 

Links: nat haar before protein fix | Rechts: nat haar after protein fix

De wijze waarop je de Sheado Strawberry Chocolate Protein Fix gebruikt, is door na het wassen de deep conditioner op je haar aan te brengen en het 30 tot 45 minuten in je haar te laten. Het is tevens mogelijk om circa 20 minuten onder de droog- of stoomkap te zitten. Daarna dien je de Strawberry Chocolate Protein Fix uit je haren te wassen.

-- 

Ik heb het product op verschillende manieren getest, namelijk

  1. 20 minuten onder de droogkap: perfect resultaat;
  2. na 45 minuten uitspoelen: perfect resultaat;
  3. na een dag uit mijn haar spoelen: perfect resultaat.
Before & After Sheado Protein Fix
 

Before & After

Kortom, hoe je dit product ook gebruikt, het resultaat is een geweldige kruldefinitie, zacht en gevoed haar. Ik vind de Strawberry Chocolate Protein Fix zo fijn, dat ik het jammer vind dat ik uit mijn haar moet spoelen. Ik heb eigenaresse Dominique Snip dan ook gevraagd of zij binnenkort van plan is om een Strawberry Chocolate Protein haarcrème of boter te maken. If so, dan ben ik de eerste in de rij om het te  kopen :-).

Strawberry Chocolate Protein Fix
 

Mijn haar na Strawberry Chocolate Protein Fix kuur

PLUSPUNTEN

  • geeft beschadigd, droog haar een proteïne boost;
  • geschikt als je op zoek bent naar glans, voeding en moisture;
  • geeft zeer goede kruldefinitie
  • bevat geen dierlijke proteïnen en keratine, dit blijft namelijk op je haar liggen en veroorzaakt build up en stroef haar
--

NADELEN

  • helaas moet je het uit je haar spoelen
  • maximaal 2 keer per maand gebruiken (indien je zeer beschadigd haar hebt, anders maar 1 keer per maand)
  • de prijs
--

DE STRAWBERRY CHOCOLATE PROTEIN FIX IS ONDER ANDERE TE KOOP VIA SHEADO.NL.

Voor de dames die geinteresseerd zijn in de ingredientenlijst, bij dezen:

-- 

Ingrediënten: Aqua, Behenyl trimethylammonium chloride (conditioning agent coconut oil derived), Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Pantothenyl Alcohol (Pro Vitamin B5), Theobroma Cacao Seedbutter, Cetyl Alcohol (thickener palm oil derived), Capric Capryllic Triglyceride (emulsifier coconut oil derived), Butyrosperum Parkii, Ceteareth 20 (emulsifier coconut oil derived), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Mixed Natural Tocopherols (Vitamin E), Strawberry Powder, Aloe Barbadensis (Aloe Vera), Parfum, 2-Phenoxyethanol, Piroctone olamine, Benzoic acid (all three mild preservatives)

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.