Kroeshaar moisturizen doe je zo

Je hebt een lekkere moisturizer op de kop getikt voor je kroeshaar en krullen. Eentje zonder minerale olien, petrolatum of parrafine. Er zit water, aqua, in, gevolgd door allerlei boters en olien. Een moisturizer dient immers vochtinbrengende ingredienten te hebben. Water is daar 1 van.


How to properly moisturize your hair

Er zal wel op de fles staan hoe vaak je het moet gebruiken en hoe. En toch blijft je haar droog. Tijd voor een stappenplan.

-- 

Start met het wassen van je haar

De juiste manier om te beginnen is door je haar te verschonen. Dit is niet te onderschatten. Je haar kan pas echt vocht opnemen als het vrij is van build up. Build up is ophoping van producten en vuil op je haarstrengen. Die moet je eerst verwijderen als jij je haar echt goed wilt moisturizen. Gebruik een clarifying shampoo als je deze in huis hebt om je haar goed te verschonen.

-- 

Kam je haar uit

Ja klopt, uitgekamd haar is beter te hydrateren. Het idee is om elke haarstreng van hydratatie te voorzien. Dit lukt het beste als je je vingers makkelijk door je haar kunt halen. Dus moet je haar klitvrij zijn. Kam je haar uit met conditioner en was uit.

-- 

Verdeel je haar

Mocht je je haar niet in delen hebben gewassen kun je je haar in een aantal parten verdelen. Zorg ervoor dat deze delen niet 'zeiknat' zijn maar licht vochtig. Dit bereik je door een handdoek om je hoofd te wikkelen en deze enkele minuten lang te laten zitten.

-- 

Start met moisturizen

Maak steeds een deel van je haar los. Haal je vingers er door heen om zeker te weten dat het echt klitvrij is. Breng een beetje moisturizer aan op je vingers en haal het door je haar. Dit doe je met trekkende bewegingen door je duim en je wijsvinger te gebruiken. Heb je een krulpatroon zul je merken dat je krullen licht gedefinieerd zullen zijn. Van hydratatie gaat kroeshaar enorm krullen! Je ziet ook een mooie glans.

-- 

As je het goed doet ziet het er zo uit. Ik heb de Honey Love Hairmilk gebruikt. Helemaal rechts zie je een twist. Verzadig je haar en gebruik genoeg moisturizer.

   

Volg met een sealent

Om het vocht langer in je haar te houden is het een must om meteen na de moisturizer te volgen met een sealent. Een sealent is een olie of boter naar keuze. Je kunt ook een hairbutter gebruiken. Ik gebruik de Liquid Gold Hairbutter. Breng het op dezelfde manier aan zoals je de moisturizer zou aanbrengen. Gebruik wel minder.

-- 

Laat alles intrekken

Laat alles lekker intrekken. Dit doe je het beste door vlechten, cornrows of twists te maken. In deze tijd van het jaar is het sowieso aan te raden om ''protective hairstyles" te doen. Dit zijn haarstijlen waarbij je haar beter beschermd is tegen het weer en de omstandigheden binnenshuis (zoals de verwarming). Draag jij je haar los, verliest je haar ook sneller de hydratatie. Met protective hairstyles blijft je haar langer gehydrateerd.

-- 

Meer tips:

  1. Ik besteed altijd extra aandacht aan mijn haarpunten. Nadat ik de moisturizer en hairbutter heb aangebracht smeer ik nog een klein beetje moisturizer op mijn haarpuntjes, omdat deze extreem droog zijn. Ook wil ik dat mijn puntjes mooi krullen. Dan staan de twists of vlechten ook veel mooier.
  2. Slaap op een satijnen kussensloop of gebruik een satijnen haarkapje.
  3. Gebruik geen hitte
  4. Is je haar na een paar dagen weer droog? Smeer dan een beetje moisturizer  en hairbutter bij. Herhaal dit totdat het tijd is voor je volgende wasbeurt. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.