Kroeshaar frustraties?

“De schaar er doorheen!” Lijkt aantrekkelijk als jij je even geen raad meer weet met je haar. De ‘Natural Hair Journey’ is niet voor een ieder even gemakkelijk en gaat niet voor iedere krullenbol over rozen. Ben jij helemaal klaar met je kroeshaar of krullen en heb jij die schaar al bijna te pakken? Stel jezelf gerust, je bent niet alleen. Er zijn meerderen die met de handen in het haar zitten. Maar knip nog niet!

Check your hair regimen

Past de gekozen haarroutine wel bij jou en je haartype? Ons haar heeft soms een eigen willetje. Wij willen bijvoorbeeld elke dag mooi los haar hebben, maar soms vraagt je haar om iets anders. Draag jij je haar vaak los? Dan komt er veel meer bij kijken. Het wordt sneller droog, dus moet je regelmatig moisturizen. Het wordt sneller vies en moet vaker gewassen worden. Een keer per week hydrateren met een leave-in conditioner of moisturizer is bij extreem droog haar dus niet genoeg. Het kan zijn dat je haar niet meer mooi zit, omdat het simpelweg hydratatie nodig heeft of gewassen moet worden.

Soms hebben we geen tijd voor een hot oil treatment of deep conditioning treatment, terwijl ons haar dat wel nodig heeft. Probeer ten minste 2 keer per maand een deep treatment te doen. Gebruik ook ten minste 1 keer per maand eenclarifying shampoo om alle ophoping van vuil, zweet en producten te verwijderen. Je zult zien dat de producten die je na de wasbeurt gebruikt beter hun werk kunnen doen.

 Check your product cabinet

Passen de gekozen producten wel bij jou en je haartype? We kunnen hydrateren wat wij willen, maar het product moet ook geschikt zijn voor je haar. Elke haartype heeft een andere behoefte. Misschien gebruik jij niet de juiste producten. Check ook de ingrediëntenlijst. Staat er minerale olie, paraffine liquidum, petroleum of alcohol denat tussen? Dat kan zo de bron van je frustratie zijn. Deze ingrediënten drogen je haar uit. Kijk ook uit met sulfaten die vaak in shampoos zitten. Siliconen zorgen voor een ‘gladmakend gevoel’, maar kunnen op termijn ernstige ‘build up’ veroorzaken. Om bepaalde siliconen te verwijderen heb je sulfaten nodig. Dat is ook de reden dat ik geen siliconen in de producten van Sheado gebruik.

Heb je last van klitten? Check je puntjes. Is het geen tijd om ze bij te knippen? En slaap jij wel op een satijnen of zijden kussensloop of gebruik jij een kapje dat is gemaakt van een van deze materialen? Met satijn of zijde voorkom je droog haar of klitten.

Laat je haar in z'n waarde en wees geduldig

Soms willen we dat ons haar wonderen verricht. Heb je haartype 2C hebt, zal het geen 3C worden. Tenzij je een of ander chemisch proces ondergaat. Soms willen we ons haar ook teveel manipuleren en in een bepaalde stijl duwen. Je kunt een 'gevecht' met je haar aangaan, maar geloof me, je zal genadeloos verliezen.  Veel beter is om je haar te accepteren voor wat het is en om ermee leren om te gaan. Geduld is een schone zaak zegt men. Dit geldt ook voor je ‘haarreis’. Haar groeit ongeveer 1 cm per maand. Bij een gezond eetpatroon, de juiste haarroutine en de juiste producten moet het geen probleem zijn om een bepaalde lengte te bereiken*. Heb je een nieuw product aangeschaft, verwacht niet meteen vuurwerk. Geef je haar de kans om aan het product te wennen en geef het product de kans om zichzelf te bewijzen. Ben je na een maand niet tevreden? Move on.

Onthoud: Hoe beter je haar is gehydrateerd, hoe beter het zal reageren. Je zult zien dat je minder product nodig zal hebben om het te wassen, te conditionen en te moisturizen. Kapsels gaan beter zitten, omdat je haar door regelmatige hydratatie ook meer soepelheid zal hebben.

Ben je na deze tips nog steeds ‘frustrated’ stuur mij dan even een mailtje. Ik help je graag.

* Als je ziek bent of stress hebt, kan dat invloed op je haargroei hebben.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.