Hoofdschimmel & kroeshaar

Hoofdschimmel & kroeshaar

Last van schilfers? Let op schimmel!

HOOFDSCHIMMEL (Tinea Capitis) is een veel voorkomende aandoening van de donkere hoofdhuid. Deze hardnekkige, zeer besmettelijke schimmelinfectie, moet zo snel mogelijk behandeld worden, anders kan het de haarwortels verwoesten met blijvende KALE PLEKKEN tot gevolg. Ons krullende haar vormt de perfecte plek voor deze organismen omdat schilfers makkelijk kunnen achterblijven en het vaak broeierig is op ons hoofd. Je herkent de schimmel aan pleksgewijze schilfering met soms haaruitval en pustels. 
-- 

HOE GROEIT HET?
Je hebt schimmels die op de haren en aan de buitenkant groeien, en je hebt er die de haarwortels infiltreren en daar hun schade aanrichten. Daarom lieve mensen is een HAARVET MET KRUIDEN niet genoeg om de aandoening te bestrijden. Je hebt medicijnen van de huisarts (een kuur) nodig om de schimmel te verhelpen.

-- 

PRAKTIJKVOORBEELD
Deze week heb ik uitvoerig contact gehad met de moeder van het lieve meisje in de bijlage. Ze had al ooit een schimmelinfectie opgelopen die toen met een kuur verholpen was. Bij een tweede infectie is het hoofd met 'een haarvet' behandeld omdat zij hoorde 'dat deze haarvet schimmel zou bestrijden'. Zij kwam naar mij toe met klachten omdat zij in de eerste instantie dacht dat het om een irritatie ging. Ik vermoedde schimmel en de huisarts bevestigde dit. Dit meisje heeft nu medicijnen. Daarnaast gebruikt zij de milde producten van Sheado.

-- 

Ouders let dus op uw kinderen. Vooral met kroeshaar!
Heb je een hoofdhuid- of haarprobleem? Neem contact met mij op. Ik ben gespecialiseerd in hoofdhuid- en haarproblemen en gecertificeerd om deze te herkennen. Meer over mezelf hier: http://www.sheado.nl/treatments/consultatie/

-- 

(Met dank aan de moeder dat ik dit mag delen ter voorlichting. Zo kunnen we anderen helpen)

Mevr. D.C. Snip 

Reacties

 1. Cindy Cindy

  Hallo.
  Mijn dochter is een prachtig mulatjes.
  Ze heeft prachtig krullend haar.
  Vorig jaar bij kammen opeens een klein kaal plekje ontdekt. Eerst was dit wat rood met klein wondje. Dit is weggetrokken maar de haren zijn niet teruggekomen.
  Bij de pediatrie geweest en dacht aan een schimmel.
  Ook bij dermatoloog geweest. Hij kon geen uitsluitsel geven maar volgens hem was het ofwel alipecia ofwel tractie.
  Nu zijn we een jaar verder. Plekje is.er nog. Ik zie het. Andere mensen niet. Dus niet zo groot.
  Natuurlijk sinds ik alipecia het gehoord heb ik altijd schrik bij het kammen om een ander plekje te ontdekken ofzo. Hopelijk was het een tractie of schimmel.
  Heel zelden-ik spreek dat can 1 keer per jaar ofzo kom ik ook wel een wit dood haartje tegen. Maar dit breidt niet uit.
  Jij een mening of tips? Had vorig jaar Castro gesmeerd maar niet volgehouden. Mss opnieuw eens starten

 2. Ingrid Ingrid

  Mijn kleindochter heeft ook van die schimmels en droog haar.
  ze is drie jaar oud.
  wat kan ze het beste gebruiken ?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.