Herkomst Sheado sheabutter

Onze Whipped sheabutter wordt gemaakt van hoogwaardige Afrikaanse ongeraffineerde Sheabutter. Biologisch en eerlijk geraapt. Sheabutter is het ingredient dat aan de basis staat van Sheado. Sheado houdt van Sheabutter! In veel van onze (nog te lanceren) producten zul je dit ingredient terugvinden.

 

Waar is Sheabutter goed voor?

  1. -  tegen eczeem en een droge of geïrriteerde huid
  2. - het helpt ook littekens en donkere vlekken vervagen
  3. - tegen reuma, verkrampte spieren en luieruitslag
  4. - tegen een droge, schilferige en geirriteerde hoofdhuid
  5. - tegen droog haar 
  6.  - helpt (brand) wonden sneller helen
  7. - beschermt de huid tegen de zon
  8. - tegen zwangerschapstriemen

-- 
De onderstaande foto's zijn een impressie van hoe biologische Sheabutter over het algemeen wordt gemaakt. Bron: BBC

  

Onze Sheabutter halen wij uit West Afrika, te weten vanuit  Burkina-Faso over Ghana en Ivoorkust. De noten waaruit onze Sheabutter wordt gewonnen worden geraapt door vrouwen uit een dorp in die regio. Ze vertrekken meestal s'ochtends vroeg om de noten te rapen. Na de oogst worden de noten op kleinschalige wijze tot boter verwerkt. De noten worden door de vrouwen gekookt, gekraakt en gedroogd. Daarna worden ze met de hand geperst. Er gaat dus heel veel werk (en vooral liefde en passie) zitten in het maken van Sheabutter. Daarom krijgen deze vrouwen een eerlijke prijs voor hun harde werk.

 
Er komt geen enkele toevoeging (zoals chemicalien) of verdere bewerking aan te pas. Onze Sheabutter is ongeraffineerd. Om de kwaliteit te garanderen gebruiken de vrouwen geen hoge temperaturen. Het eindproduct is hoogwaardige Sheabutter bomvol vetzuren, vitamine A en E en kaneelzuur. 
 
De 'Sheanuttree' of 'Kariteboom' kan wel meer dan 100 jaar worden, maar ze zullen pas na 20 jaar hun eerste noten brengen. De bomen van biologische Sheabutter worden niet 'gekweekt'. Het zijn wilde bomen. De natuur kan dus lekker z'n gang gaan.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.