Haarshow Fleur Noire van Sheado

Haarshow Fleur Noire van Sheado

DEN HAAG- woensdag 23 juli 2014- Op zondag 3 augustus presenteert haarmerk Sheado de haarshow ‘Fleur Noire’ waarin de zwarte vrouw met haar prachtige kroeshaar en krullen centraal staat. Vijftien deelneemsters van de verkiezing 'Miss Black Hair Nederland' zullen de creaties tonen.

Primeur voor Kwaku Festival


Kwaku, het grootste multiculturele festival van Amsterdam, heeft de primeur om de eerste haarshow van Sheado te ontvangen. Met ‘Fleur Noire’ geeft Dominique Chantal Snip, eigenares van Sheado, haar visie op de zwarte vrouw in al haar pracht en praal. “De afgelopen tijd is er vaak negatief gesproken over kroeshaar in de media en op ‘social media’. Hierdoor lijkt het beeld te ontstaan dat het normaal is om vrouwen met een afro op een dergelijke manier te bejegenen. Dit heeft zijn weerslag op hoe jonge meiden naar zichzelf kijken, alsof ze niet trots mogen zijn op hun haar”, aldus Snip. De onderneemster is van mening dat de diversiteit van kroeshaar geen grenzen kent. “Het is bijzonder hoeveel mooie creaties je kunt maken met dit haartype.” De presentatie van ‘Fleur Noire’ ligt in handen van radio DJ Angelique Houtveen, zelf in het bezit van een natuurlijke haardos.

Samenwerking

 

Voor ‘Fleur Noire’ wordt met diverse partners samengewerkt. Vijftien deelneemsters van de verkiezing ‘Miss Black Hair Nederland’ zullen de kapsels van Sheado tonen. De verkiezing heeft als doel “een schoonheidsideaal na te streven waarin de zwarte vrouw zichzelf accepteert en mooi vindt.” Dit is ook onderdeel van de boodschap die Snip wil meegeven met de show waardoor dit de perfecte samenwerking vormt. De finale van ‘Miss Black Hair Nederland’ vindt zelf plaats in het najaar.

Het Amsterdamse designer label ‘NomibyNaomi’ verzorgt de accessoires voor de show, een fantastische aanvulling voor 'Fleur Noire'.  

Datum: 3 augustus 2014
Start show: 18.35
Plaats: Kwaku Festival, Bijlmerpark Amsterdam Zuidoost
Locatie: Pompeia tent

‘Natural Hair Care & Techniques’
Op dezelfde dag om 13.50 vindt de workshop ‘Natural Hair Care & Techniques’ van Sheado plaats waarin Snip praktische tips en technieken deelt met het publiek. Aanmelding voor deze workshop is verplicht via [email protected] ‘Fleur Noire’ en ‘Natural Hair Care & Techniques’ zijn onderdeel van ‘Black Hair Day’ op het Kwaku Festival. Tijdens deze dag zullen ook standhouders aanwezig zijn met diverse haar- en beautyproducten en leuke accessoires waaronder modelabel NomibyNaomi, Divine Beauty, Afrochic, Sheado en Bookish Plaza.

Reacties

  1. Samantha Samantha

    Geweldig dit, paar vraagjes: Hoeveel worden te kaartje voor de workshop ? ik wil echt graag gaan !

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.