Foto's Workshop Kroes!

Foto's Workshop Kroes!

Op 18 januari was er de KROES! workshop in samenwerking met studenten van de Hogeschool Amsterdam. De belangstelling was zo groot dat er al om een nieuwe datum wordt gevraagd. Deze gaan we binnenkort bekendmaken. Hierbij het verslag van de workshop.

Heb je kinderen met kroeshaar maar heb je zelf geen kroeshaar? Dan kan het een uitdaging zijn om het haar van jouw kind te verzorgen. Niet omdat je het niet wilt, maar simpelweg omdat je er geen ervaring mee hebt. Speciaal voor (adoptie) ouders en hun kinderen met kroeshaar is deze workshop in het leven geroepen in samenwerking met studenten van de Hogeschool Amsterdam. Tijdens deze workshop krijgen ouders de basisinformatie over de verzorging van kroeshaar en krullend haar in z'n natuurlijke staat. Wat stond op het programma?

  • -Inleiding anatomie: hierbij leert men de belangrijkste kenmerken van kroeshaar en wat dit haartype bijzonder maakt.
  • -Diverse haartypen: Elk kind kan weer een andere haartype hebben. Hoe herken je die en hoe ga je ermee om?
  • -Basisproducten en ingrediënten: Hierbij leert men welke producten het beste gebruikt kunnen worden. Welke ingrediënten zijn juist goed en welke moet je vermijden bij een kind en waarom?
  • -Basismethoden en technieken: Hierbij leert men simpele technieken om het haar te kunnen verzorgen. Van het wassen, conditionen en uitkammen van het haar, tot aan de verzorging in de avond. Hoe vaak moet je eigenlijk het haar wassen bijvoorbeeld?
  • -Demonstratie simpele kapsels: Hierbij leren we de deelnemers twee simpele kapsels te maken.
  • -Haartypen-analyse voor deelnemers, beantwoording vragen en mogelijkheid tot aanschaffen producten op basis van ons advies.De workshop is verzorgd door Dominique Chantal Snip, eigenaar van Sheado en de Sheado Natural hair Spa & Salon. Dominique is door haar jarenlange ervaring gespecialiseerd in kroeshaar. Als auteur van het boek Crown of Glory weet zij precies hoe zij informatie over dit onderwerp moet overbrengen op verschillende doelgroepen. De deelnemers gaven aan heel veel aan de workshop gehad te hebben!
Niet alleen de moeders hebben er wat aan, maar ook de vaders. Wil je er de volgend keer bij zijn? Meld je alvast aan via [email protected]  
 
  

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.