De winter door met je kroeshaar en krullen

Kroeshaar en krullen zijn van nature droger dan andere haartypen. De natuurlijk oliën, ook wel sebum genoemd, die de hoofdhuid produceert, kunnen omdat het haar krult niet de hele haarstreng bereiken. Daar komen nog de gure herfstwinden, de verwarming en de kou bovenop die het laatste beetje vocht uit het haar zuigen. Zeven essentiële tips om met je kroeshaar en krullen de winter door te komen.

kroeshaar

 1. Investeer in een goede moisturizer
  Een goede moisturizer is een must voor kroeshaar en krullen. Investeer in eentje met uitstekende hydraterende eigenschappen. Vermijd moisturizers met ingrediënten als minerale oliën en petroleum omdat deze ingrediënten het haar juist uitdrogen. Kies voor een product met gezondere alternatieven. Voorbeelden zijn Kariteboter, Kokosolie en Amandelolie. Notabene, hoe beter je haar is gehydrateerd, hoe minder pluis je zult hebben.
 1. Doe regelmatig diepe conditioning behandelingen
  Een diepe conditioner helpt om het haar te voeden en te verzorgen. Het zorgt er ook voor dat je haar langer gehydrateerd blijft en niet breekt. Was je gewend om je haar 1 keer per maand te verwennen met een deep conditioner, doe het nu twee keer per maand. Gebruik een plastic kapje om de conditioner te laten intrekken. Je kunt ook stomen met een stoomapparaat. Stoom zorgt ervoor dat de conditioner dieper intrekt.
 1. Draag je haar minder vaak los
  Dat wordt een uitdaging voor krullenbollen die hun haar liever los dragen om hun mooie krullen te laten zien. Toch is het beter om over te stappen op ‘protective hairstyles’. Dat zijn kapsels waarbij de krullen beter beschermd zijn. Voorbeelden zijn twists, vlechten of gewoon een knot naar boven. Met deze kapsels blijft het vocht langer in je haar.
 1. Vermijd tangen en föhnen
  Hitte is funest voor kroeshaar en krullen, vooral in koude periodes. Er zijn krullenbollen die gewend zijn om hun haar s’ochtends met een föhn te drogen zodat zij niet met nat haar naar buiten hoeven. Probeer om je krullen voordat je gaat slapen te behandelen met een moisturizer. Draai ze naar boven in een knot. Het gros van je krullen zal in de ochtend nog mooi zitten. Hier en daar kun je pluisjes bijwerken met je moisturizer.
 1. Slaap op een satijnen kussensloop
  Niet heel onbelangrijk is het slapen op een satijnen kussensloop. Dit zorgt voor minder wrijving met krullen en kroeshaar en voor minder pluis en haarbreuk. Ook trekt het vocht minder snel uit je haar.
 1. Doe preshampoo treatments
  Preshampoo treatments doe je voordat je shampoo gebruikt. Een preshampoo behandeling kan heel makkelijk met je favoriete olie of boter. Smeer deze olie in op licht vochtig haar en laat het enkele uren intrekken. Volg daarna met je shampoo. Je zult merken dat je haar minder droog aanvoelt na de shampoobeurt. Voorbeelden van oliën en boters die je kunt gebruiken zijn Kokosolie, Olijfolie, Kariteboter of Amandelolie.
 1. Doe vaker co-washes
  Een co-wash (afkorting van conditioner wash) is wanneer jij je haar met conditioner wast in plaats van shampoo. Dit kun je doen tussen je shampoobeurten doorAls het nog geen tijd is voor je shampoobeurt en je je haar om wat voor reden dan ook wilt wassen is het beter om een conditioner te gebruiken. Je zult merken dat je haar ook soepeler en beter kambaar wordt op termijn. Een conditioner voegt immers hydratatie en voeding toe aan het haar.

Reacties

 1. Marie de Jonge Marie de Jonge

  Ik merk dat mijn haar in de wintermaanden ook een stuk droger is dan normaal. Ik probeer mijn haar dan ook zo goed mogelijk te beschermen tegen hitte van mijn föhn en stijltang. Ik ga wel op zoek naar wat extra verzorgingsproducten, bedankt voor de tip! http://www.marleneshairstylecentre.nl/kapper-afspraak-enkhuizen

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.