De perfecte twist out met je kroeshaar

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in kapsels
  • 0

De perfecte twist out is vol van structuur, niet droog, heeft goed gevormde krullen en is bouncy (veerkrachtig). Een twist out is het kapsel waarbij twists uit elkaar zijn gehaald zodat je twee gevormde krullen hebt. De twist out is al jaren mijn favoriete kapsel, omdat ik er weinig voor hoef te doen. Ik volg standaard deze stappen:

Wash & Condition

Om lang van je kapsel te genieten is het belangrijk dat jij je haar vooraf goed verzorgt. Dit doe je door het te wassen (verdeel je haar in secties). Gebruik een clarifying shampoo want je wilt hiermee alle build up bestaande uit vuil, productresten en geproduceerd zweet verwijderen. Volg met een (diepe) conditioner. Zorg ervoor dat jij je haar uitkamt met de conditioner erin. 

-- 

Moisturize, moisturize!

The key to the perfect twist out. Hydrateer je haar na de wasbeurt met een leave- in conditioner of moisturizer. Deze stap dien je niet over te slaan. Voor zachte, veerkrachtige krullen en om ervoor te zorgen dat je langer van je twist out kunt genieten is hydratatie nodig. 

-- 

Start twisting

Ik twist mijn haar altijd met een leave- in conditioner en een butter zoals de Honey Love Hairmilk en de Liquid Gold Hairbutter. Kies altijd de juiste producten. Begin in elke verdeelde sectie twists te maken. Ik gebruik geen kam om scheidingen te maken, maar als je het nodig vindt mag dat. Ik doe het met mijn vingers. Blokjes van 2 bij 2 cm zijn voldoende. Het mag ook dunner voor een vollere look. 

-- 

  1. Kies voor dunnere twists bij kort haar
  2. Kies voor dikkere twists bij lang haar
-
Je pakt dus twee strengen die je insmeert met jouw favoriete leave- in conditoner, gevolgd door een butter om tesealen. Deze strengen wikkel je rap over elkaar heen. De truc is om tijdens het proces zoveel mogelijk kleine slagen te maken. Dus voordat je de ene streng om de andere wikkelt, span een beetje aan. Twist niet tot het einde van je puntjes. Stop een centimeter voor het einde en smeer die extra in met een butter. Rol het overgebleven haar bij de puntjes bij elkaar tussen twee vingers.

-- 

Laat je haar drogen

Je hoeft geen droger te gebruiken, maar kunt de twists een paar dagen houden.  Doe je dit zorg ervoor dat je een dag voor het uithalen van de twists weer moisturized met een leave- in conditioner.

-- 

Start untwisting

Nu ga je een twist out maken. Dit doe je door elke twist zorgvuldig uit elkaar te halen. Zorg ervoor dat je twists goed droog zijn. Begin bij de puntjes. Zo ga je door totdat alle twists uit elkaar zijn. Omdat je vooraf goed hebt gehydrateerd zal de twist out bouncy en zacht zijn en vol zitten. Een droge twist out gaat snel pluizen!

twist out

Onderhoud

  1. Stay away from water. Water is funest voor een twist out. Dus pas op als je gaat douchen en sporten. Daarom is vooraf hydrateren belangrijk!
  2. Ga je slapen, douchen, sporten? Maak grote vlechten van je twist out. 7 of 8 kunnen volstaan. Maak ze een beetje strak zodat de twist out goed is beschermd. 
  3. Bij het slapen gaan gebruik een satijnen kapje of kussensloop. Zijde kan ook.
  4. Bij het sporten, doe de gemaakte vlechten omhoog met een bandje
  5. Bij het douchen, doe een plastic kapje op.
--
Zo zorg je ervoor dat je lang van je twist out kunt genieten. It works for me:-)
Liefs,
Dominique

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.