Clarifying shampoo voor kroeshaar en krullen

 • Geplaatst op
 • Geplaatst in wassen
 • 0

Je zult het ongetwijfeld een keer hebben gemerkt. Je haar voelt zwaar en futloos aan. Je leave-in conditioner en styling product doen hun werk niet meer. Je haar klit en doet wat het wil en de natuurlijke glans is ver te zoeken. Je hoofdhuid jeukt en voelt geirriteerd aan. En als je onder je nagels kijkt zie je allerlei troep na de jeuksessie. Kortom je haar en je hoofdhuid zijn zich aan het 'misdragen'. We zijn dan gauw geneigd om ons haar en onze hoofdhuid de schuld te geven. Voordat je dat doet, gebruik een clarifying shampoo.

Wat is een clarifying shampoo?

Een clarifying shampoo ontdoet je haar van alle 'build up' (ophoping) die zich in de loop der dagen, weken of maanden op je hoofdhuid en haar heeft verzameld. Denk aan ophoping van kalkdeeltjes uit water, producten, vuil, zweet en zelfs onze eigen hoofdhuidolien. Een goede clarifying shampoo verwijdert dit voor jou. Dus een goede clarifying shampoo:
-- 

 1. Zal je haar en hoofdhuid helemaal verschonen.
 2. Zal geen build up veroorzaken maar verwijdert het juist.
 3. Zal je haar niet moisturizen, want daarvoor is het niet gemaakt. Een moisturizing shampoo is juist een ander verhaal.
--

How to use a clarifying shampoo?

Het beste is om je haar in parten te verdelen. Verdeel je haar en maak de delen vast met clips of maak grote vlechten. Maak elk deel goed nat onder de douche en smeer een beetje shampoo ter grootte van een eurocent op je hoofdhuid en je haar. Begin goed in te masseren. Nu zijn er een aantal dingen waarop je moet letten.

-- 
 1. Hoe meer build up, hoe minder de shampoo gaat schuimen bij de eerste wassessie. Ik kan alleen voor mijn eigenGreen tea & Chamomile Shampoo spreken. Dit is trouwens een clarifying shampoo. 
 2. Smeer de shampoo eerst op je hoofdhuid en distribueer het met strijkende bewegingen door je haar. Het is niet aan te raden om alle kanten op te gaan wrijven. Met deze methode voorkom je juist klitten.
 3. Spoel uit.
 4. Is je haar heel erg vies, is het aan te raden om nog een keer shampoo te gebruiken. Je zult zien dat de shampoo nu meer gaat schuimen. 
 5. Laat de shampoo even 30 seconden zitten en spoel uit. Dit is aan te raden bij heel veel build up.
 6. Behandel zo je hele hoofd met de clarifying shampoo.
 7. Volg altijd met een diepe conditioner zoals onze Sheabutter & Raspberries Deep Conditioner.
-

How often to use a clarifying shampoo?

Dit hangt echt van je levenstijl af. Ik clarify elke week omdat ik 2 tot 3 keer per week sport en snel zweet op mijn hoofd. Heb je een iets andere levenstijl en gebruik je geen zware producten dan is 1 tot 2 keer per maand voldoende. Wist je dat zelfs moisturizing shampoo's na een tijdje build up kunnen veroorzaken? Heb dus altijd een clarifying shampoo in huis.

Green tea & Chamomile Shampoo

Natuurlijk sta ik garant voor mijn product en weet ik precies wat ik heb ontwikkeld en waarom. Nu je weet wat een clarifying shampoo is en waarom je het moet gebruiken, plaats ik enkele feiten over de Green tea & Chamomile Shampoo op een rij:

 1. De Green tea & Chamomile Shampoo is een clarifying shampoo. It will not moisturize your hair. Zoek je een moisturizing shampoo is de Green tea & Chamomile Shampoo dus niet voor jou.
 2. Het zal je haar van alle build up ontdoen. Daarvoor is het gemaakt. Wat een fris een bevrijdend gevoel he?
 3. Het is sulfaatvrij!
 4. De groene thee stimuleert een gezonde hoofdhuid en de kamille kalmeert je hoofdhuid.
 5. De Green tea & Chamomile shampoo bevat milde surfactanten en is dus ook een milde shampoo. Surfactanten zijn de ingredienten die het haar verschonen en de shampoo ook doen schuimen.
 6. Het prikt niet in de ogen!
 7. Je haar zal schoon aanvoelen en zijn. Dat is een garantie.
 8. Deze shampoo is niet getest op dieren. Onze andere producten ook niet. 
--

Nog wat laatste aandachtspunten:

 • Als je producten met siliconen gebruikt, heb je soms sulfaten nodig  om ze uit je haar te verwijderen. Niet alle siliconen zijn in water oplosbaar. 
 • Vergeet ook niet dat sulfaten (bijvoorbeeld Sodium Lauryl Sulfate) heel agressief zijn voor kroeshaar en krullen.
 • Om die harde effecten te maskeren gebruiken fabrikanten vaak moisturizing ingredienten in shampoo's met sulfaten. Daardoor zijn we gewend geraakt aan een soort 'glad gevoel' na het wassen.  We zijn dus niet meer gewend aan het gevoel van echt 'schoon' haar.
 • Doe je de No- Poo methode, dus je haar alleen wassen met conditioner, is het aan te raden om je haar 1 keer per maand te clarifyen.
--
So enjoy your clean hair en give your hair a fresh start! Ook je haar en hoofdhuid hebben soms bevrijding nodig.

Liefs,
Dominique

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.