Castor olie voor kroeshaar

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in olie
  • 0

Een flesje castorolie hadden wij vroeger altijd in huis. Dat gebruikte mijn moeder in ons haar, want castorolie zou het haar dik en gezond maken. Dus wrijven maar. Ik heb haar zo braaf als ik was nooit tegengesproken. Tegenwoordig gebruik ik castorolie in maar liefst 3 van mijn producten: deHoney Love Hairmilk, de Liquid Gold Hairbutter en de Sheabutter & Raspberries Deep Conditioner.


Castorolie, de wonderolie

Positieve eigenschappen van castorolie voor het haar en lichaam zijn er legio. De olie wordt gewonnen uit de bonen van de Ricinus Communis boom. Het wordt ook wel wonderolie genoemd vanwege de bijzondere groei eigenschappen van de boom. Het is een vette, dikke olie dat vitamine E, mineralen, proteinen en belangrijke vetzuren bevat. Daarnaast heeft het ook antibacteriele eigenschappen. Wat castor oil zo speciaal maakt is de grote hoeveelheid aan ricinolzuur, bijna 90% komt erin voor. Daarom wordt castorolie al sinds mensenheugenis gebruikt voor het bestrijden van bijvoorbeeld acne en hoofdhuidinfecties die haarverlies veroorzaken. Vanwege de diep penetrerende werking wordt deze olie ook ingezet als middel om rimpels tegen te gaan en om een beschadigde huid te herstellen.

-- 

Waarom gebruikt Sheado castorolie?

Niet in de laatste plaats omdat castorolie perfect is om droog en beschadigd haar te behandelen. Dat kroeshaar en krullen van nature droger zijn dan andere haartypen is een feit. De olie dringt diep door in de haarschacht, repareert beschadigde delen en zorgt ervoor dat ons haar en hoofdhuid langer vocht kunnen vasthouden. Het is een geweldige 'natuurlijke' haarconditioner! Door de antibacteriele eigenschappen bevordert castorolie een gezonde hoofdhuid wat weer bijdraagt aan een gezonde haargroei. De vetzuren in castorolie zorgen ervoor dat je hoofdhuid en haar niet uitdrogen.

-- 

Hoe gebruik je castorolie voor je haar en hoofdhuid?

- Als hot oil treatment. Smeer castorolie door licht vochtig haar en laat het enkele uren zitten. Was uit met shampoo. Je kunt het ook als een 'overnight' treatment gebruiken of ermee stomen.

- Om je puntjes mee te verzorgen. Smeer een heel klein beetje op je puntjes en laat het lekker intrekken. Vooral goed voor hele droge puntjes.

- Om je hoofdhuid mee te verzorgen. Masseer je hoofdhuid 1 keer per week met castorolie, vooral als je last hebt van een geirriteerde hoofdhuid of dunner wordend haar.

Castorolie is heel dik en vettig, dus wees spaarzaam in het gebruik ervan. Heb je fijn haar van nature (dus dunne draden) kan castorolie op zichzelf misschien een beetje te zwaar zijn. Mix het dan met olijfolie of cocosolie. Geen keukenprinses? Gebruik dan de Sheado producten waarin de castorolie al in is verwerkt.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.