Alles over sealen

Online magazine My Black Hair vroeg aan mij wat ik vond van de controverse die is ontstaan over sealen, het aanbrengen van een olie of hairbutter bovenop je moisturizer. Een methode die wordt aanbevolen voor kroeshaar en krullen omdat deze haartypen droger zijn van nature.

In de Verenigde Staten zou een stylist gezegd hebben dat deze methode onze krullen zou verstikken en het haar zou uitdrogen. Dit is wat ik My Black Hair vertelde:

"Als ik de situatie goed begrijp, zegt men dat sealen geen goed idee is. Hier ben ik het niet mee eens. Sealen, dus het aanbrengen van een olie of boter, bovenop je moisturizer, zorgt ervoor dat het vocht langer in je haar blijft. Dat is ook wat ik doceer tijdens mijn workshops en in mijn boek Crown of Glory. 

-- 

Het is niet zo dat sealen een zodanige barriere om het haar zou leggen dat er geen vocht meer in en uit zou gaan. Wat een olie of boter doet is het proces van vochtverlies vertragen. Je haar zal nog steeds vocht verliezen maar op een langzamer tempo. Ook is je haar nog steeds in staat om vocht op te nemen. Geen enkele olie sluit het haar volledig af. Ik snap dat het moeilijke materie is, maar ter illustratie dit voorbeeld: zet een beetje water in een glas, daarbovenop een flinke scheut olie. Vervolgens schenk je daarboven op een dun straaltje water. Je ziet dat het mengsel even troebel wordt, maar dat de olie weer boven komt drijven. Je ziet dus niet opeens drie laagjes bestaande uit water, olie en dan weer water.”

-- 

Hoe seal je jouw krullen op de juiste manier?

  1. Gebruik altijd eerst een moisturizer, een product op water basis, voordat je gaat sealen. Eentje zonder minerale olie, paraffine en petroleum en zonder siliconen.
  2. Gebruik nooit een product met minerale olie, paraffine of petroleum om te sealen, tenzij je wilt dat je haar uitdroogt. Minerale olie zorgt voor een zodanige ophoping dat je haar moeilijk meer vocht kan opnemen. Ook hebben deze ingredienten totaal geen voedingswaarde voor het haar.
  3. Heb je low porosity haar, gebruik dan een lichte olie bijvoorbeeld argan olie, jojoba olie of druivenpit olie.
  4. Heb je high porosity haar, gebruik dan zwaardere versies als Sheabutter, castor olie en avocado olie.
  5. Onthou ook dit: fijn haar >> Lichte olie! dik haar>> zwaardere olie
  6. De beste olie voor meer vochtvasthoudendheid is kokosolie (redelijk lichte olie), die ook helpt tegen proteine verlies van het haar.
  7. Sheado heeft twee sealers: Liquid Gold Hairbutter (light tot medium) en Whipped Sheabutter(heavy, iets zwaarder).
--
Liefs,
Dominique Chantal Snip

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.