10 redenen om Mineral Oil te vermijden

Mineral oil wordt vaak gebruikt in cosmetica, vooral in producten voor kroeshaar en krullen en voor de donkere huid. Maar dit ingrediënt kun je beter vermijden. Hieronder 10 notities over Minerale Olie.

  1. Mineral oil is een goedkope vuller in cosmetica producten. Het bevat totaal geen voedingswaarde voor je haar en huid. Het is een bijproduct dat ontstaat bij de productie van benzine.
  2. Minerale olie werkt als een plastic zak om je hoofd. Je huid en haar kunnen geen vocht meer opnemen. Alhoewel minerale olie een goede sealent is voor het haar, is het feit dat het geen voedingswaarde bevat reden genoeg om het te laten liggen.
  3. Minerale olie heeft de eigenschap om de porien te verstoppen, wat kan leiden tot (hoofd) huid problemen.
  4. De huid heeft de behoefte om gifstoffen at te scheiden. Doordat minerale olie als een laagje op de huid gaat zitten, kan de huid geen giftige stoffen meer afscheiden. 
  5. Mineral oil bevordert juist droog haar omdat het vocht tegenhoudt. Op de huid idem. Ook hindert deze olie het proces van celvernieuwing waardoor de huid sneller verjaart. 
  6. Mineral oil bevat polycyclische aromatische koolwaterstoffen die van nature voorkomen in koolstof en petroleum.  Deze stoffen zijn gelinkt met diverse soorten kanker.
  7. Mineral oil is slecht voor je kas. Doordat het je haar en huid juist uitdroogt hebben wij de neiging om meer van het product te gaan gebruiken. Dat betekent dus meer geld uitgeven.
  8. De huid kent mineral oil niet. En toch komt het in grote percentages voor in producten. Je ziet het vaak bovenaan de ingredentenlijst. Gebruik olien die niet vreemd zijn voor de huid en het juist voeden zoals cocos olie, jojoba olie, macademia noten olie.
  9. Wist je dat baby olie voor het overgrote deel bestaat uit minerale olie? Hetzelfde geldt voor 100% pure petroleum jelly en vaseline die we gretig op onze huid smeren.
  10. Minerale olie is niet altijd even goed te herkennen en heeft wel 40 verschillende namen. Meest gebruikte naast mineral oil zijn: petrolatum, petroleum, paraffinne liquidum, paraffine en white oil
--
Alle Sheado producten zijn vrij van minerale olie, petrolatum, petroleum en paraffine liquid!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.