Hoofdschimmel & kroeshaar

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in Schimmel
  • 1
Hoofdschimmel & kroeshaar

Last van schilfers? Let op schimmel!

HOOFDSCHIMMEL (Tinea Capitis) is een veel voorkomende aandoening van de donkere hoofdhuid. Deze hardnekkige, zeer besmettelijke schimmelinfectie, moet zo snel mogelijk behandeld worden, anders kan het de haarwortels verwoesten met blijvende KALE PLEKKEN tot gevolg. Ons krullende haar vormt de perfecte plek voor deze organismen omdat schilfers makkelijk kunnen achterblijven en het vaak broeierig is op ons hoofd. Je herkent de schimmel aan pleksgewijze schilfering met soms haaruitval en pustels. 
-- 

HOE GROEIT HET?
Je hebt schimmels die op de haren en aan de buitenkant groeien, en je hebt er die de haarwortels infiltreren en daar hun schade aanrichten. Daarom lieve mensen is een HAARVET MET KRUIDEN niet genoeg om de aandoening te bestrijden. Je hebt medicijnen van de huisarts (een kuur) nodig om de schimmel te verhelpen.

-- 

PRAKTIJKVOORBEELD
Deze week heb ik uitvoerig contact gehad met de moeder van het lieve meisje in de bijlage. Ze had al ooit een schimmelinfectie opgelopen die toen met een kuur verholpen was. Bij een tweede infectie is het hoofd met 'een haarvet' behandeld omdat zij hoorde 'dat deze haarvet schimmel zou bestrijden'. Zij kwam naar mij toe met klachten omdat zij in de eerste instantie dacht dat het om een irritatie ging. Ik vermoedde schimmel en de huisarts bevestigde dit. Dit meisje heeft nu medicijnen. Daarnaast gebruikt zij de milde producten van Sheado.

-- 

Ouders let dus op uw kinderen. Vooral met kroeshaar!
Heb je een hoofdhuid- of haarprobleem? Neem contact met mij op. Ik ben gespecialiseerd in hoofdhuid- en haarproblemen en gecertificeerd om deze te herkennen. Meer over mezelf hier: http://www.sheado.nl/treatments/consultatie/

-- 

(Met dank aan de moeder dat ik dit mag delen ter voorlichting. Zo kunnen we anderen helpen)

Mevr. D.C. Snip 

Reacties

  1. Ingrid Ingrid

    Mijn kleindochter heeft ook van die schimmels en droog haar.
    ze is drie jaar oud.
    wat kan ze het beste gebruiken ?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden